Nieuws

3 Tips voor de verkoop van je huis in de huidige markt

In korte tijd is de woningmarkt veranderd van verkopersmarkt naar een kopersmarkt met als kenmerken: meer woningen te koop, verlaging van de vraagprijzen en huizen staan langer te koop. Wat te doen om je huis goed onder de aandacht van de kopers te krijgen? 3 Tips voor de verkoop van je huis in de huidige markt!

1 Maak gebruik van alle Funda tools

Funda compleet

Hierin plaats je foto’s, 360 graden foto’s, plattegronden en een video van de woning. Een complete eerste indruk van je woning.

Blikvanger

Blikvanger

Dit is een vergrote presentatie van je woning met een pakkende tekst en meerdere foto’s als eerste aanblik.

Toppositie

Hiermee kan je de woning na verloop van tijd op een hogere positie op Funda plaatsen. Dit geeft direct meer views op Funda. Dit is vooral nuttig als de woning al enige tijd te koop staat.

Woning in beeld

Dit geeft een extra bereik, want de woning staat een maand lang prominent op de homepage van Funda. Zo krijgt de verkoop een extra boost.

 

 

2 Zorg voor een up to date energielabel

Energielabel

In de huidige tijd is het energielabel als zoekcriterium steeds belangrijker geworden. De afgelopen maanden lette de grootste groep (66%) op het energielabel bij de kenmerken van een woning. Objecten met energielabel A worden gemiddeld 22% vaker gevonden dan met energielabel G. Maar dat resulteert (nog) niet in meer contactaanvragen: daar scoren objecten met label D en E het best. Een halfjaar eerder was dat nog label G, dus ook hier zien we een verandering. Dus verduurzamen van je woning loont, en heb je recent verduurzamingsmaatregelen getroffen dan is het aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Want uit onderzoek is gebleken dat woningen met een label A of B een hogere verkoopprijs hebben dan woningen met C of lager.

 

 

 

3 Gebruik een strategische vraagprijs

Funda gebruikt prijscategorieën. Maak hier gebruik van om een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken. Want een prijs van  bijvoorbeeld € 495.000,– lijkt aantrekkelijk, maar dit betekent dat kopers vanaf € 500.000,– jouw woning niet zien. Dus zet je woning te koop voor € 500.000,– want dan wordt het gevonden door zoekers tot, en zoekers vanaf  de vraagprijs van € 500.000,–

Dit zijn enkele tips die ik je kan geven, maar het goed in de markt zetten van een woning blijft maatwerk. Geen huis is hetzelfde. Dus heb je vragen over de verkoop van jouw huis en hoe dit aan te pakken, aarzel niet en neem contact met mij op voor een vrijblijvend en informatief gesprek. Ik help je graag.

Joost Verbaas RMT

06-83082631

joost@scoopmakelaardij.com