Aankoopbegeleiding

Mensen helpen bij de grootste aankoop van hun leven. Dit hele traject, van het zoeken tot en met de overdracht bij de notaris, is één van de mooiste onderdelen van het makelaarsvak.

Stappenplan aankoop woning 

Door middel van een stappenplan begeleid ik u, als aankoopmakelaar, door het aankoopproces heen.

Wat zijn de woonwensen?

Samen gaan we aan tafel om uw woonwensen in kaart te brengen. Welk type woning, welke locatie, welke prijsklasse en alle overige wensen worden besproken.

Woningaanbod filteren

Per mail houden wij u op de hoogte van het laatste aanbod, maar dat kan ook een telefoontje of een appje zijn omdat er zich een bijzonder interessant pand aandient. In de huidige hectische markt is het belangrijk om er “bovenop te zitten”.

Hulp bij het bezichtigen van woningen

“Waar moet ik op letten als ik een huis bezichtig? “ Is een veel gestelde vraag. Mijn antwoord is dat op alles dat zich tussen de begane grondvloer en de nok van het huis bevindt gelet moet worden. Alles dus. Dat doe ik dus voor u. U moet vooral letten op de emotie van het huis. Ziet u zich hier wonen? U het gevoel, ik de rationele kant. En samen komen we dan tot het beste resultaat.

Prijsonderhandelingen

Nu wordt het spannend: we gaan een bod doen! Mijn taak is om de woning tegen een zo gunstig mogelijke prijs en condities aan te kopen. Alles in overleg met u uiteraard, u heeft het laatste woord.

Bodemonderzoek enz. 

Bij het starten van de onderhandelingen ga ik een aantal zaken voor u onderzoeken: zoals juridische zaken, bodemonderzoek, bestemmingsplannen en alles wat eventueel van toepassing is op het betreffende huis.

Controle van de koopacte

Zodra de onderhandelingen tot een overeenkomst hebben geleid, wordt de koopakte gemaakt. Ik check of alles correct is weergegeven in de akte en bespreek de akte met u voordat deze getekend wordt.

De woningoverdracht

Op de afgesproken datum gaan we naar de notaris. Eerst gaan we de woning (nog even) inspecteren en vervolgens kunt u met een gerust hart de akte tekenen.

Veel woonplezier!

Gefeliciteerd, u bent zojuist eigenaar geworden van uw droomhuis.