Nieuws

De cijfers: marktoverzicht Den Haag tweede kwartaal 2022

We kunnen uren praten over de huizenmarkt, maar cijfers zeggen het meest! Laten we de cijfers van het afgelopen kwartaal, het tweede kwartaal van 2022, eens onder de loep nemen. 

De cijfers

Aantal verkochte woningen

Bij alle soorten woningen is een stijging te zien in het aantal transacties. Vooral bij 2-onder-1-kap-woningen is de stijging hoog: daar is de verkoop met maar liefst 64 procent toegenomen ten opzichte van het kwartaal ervoor.

 

 

 

 

 

Het totaalaantal contactverzoeken met makelaars neemt toe, maar door de forse stijging van beschikbaar aanbod neemt de concurrentie per woning af.

Huizenprijzen

Dat de huizenprijzen stijgen, is al lang geen nieuws meer. Toch stijgen ze minder hard. Een hoekwoning zakte zelfs in prijs met 5,2 procent.

Waar een gemiddelde prijs van een hoekwoning vorig kwartaal 612 duizend euro was, is deze in het tweede kwartaal gemiddeld 581 duizend euro.

 

 

 

 

Het koopvertrouwen neemt toe met 6,8 procent ten opzichte van vorig kwartaal. Net als de koopintentie: die neemt toe met 10,2 procent.

Verkooptijd

De meeste woningen worden verkocht in zo’n 25 dagen. Waar de gemiddelde verkooptijd van een vrijstaande woning vorig kwartaal nog 59 dagen was, is deze nu in slechts 23 dagen verkocht. Een groot verschil!

 

 

 

 

 

Bekijk hier alle cijfers.