Nieuws

Het Geuzen- en Statenkwartier in Den Haag: wonen in een internationale, sprankelende omgeving

Het Geuzen- en Statenkwartier in Den Haag is een heerlijke plek om te wonen. Wij komen er graag, niet alleen omdat ons kantoor er is gevestigd, maar de sfeer in deze wijk is geweldig met de leuke restaurants en het prachtige groen. We vertellen u graag meer over deze mooie plek in Den Haag! 

Internationale allure

Den Haag profileert zich al jaren als de internationale stad van Vrede en Recht. In het Geuzen- en Statenkwartier zijn veel internationale organisaties gevestigd. Dit zorgt ervoor dat veel mensen uit het buitenland in deze aantrekkelijke wijk komen wonen en werken. Wist u dat expats Den Haag verkiezen boven Amsterdam? Ze waarderen de groene buurten en infrastructuur in de stad.

Alles binnen handbereik

In de wijk vindt u alles wat u nodig heeft. Op de Frederik Hendriklaan, ook wel de Fred genoemd, vindt u een levendig winkelgebied. Van groente- en fruitstalletjes tot trendy boetiekjes en leuke lunchtentjes. En heeft u zin om lekker uit te waaien? Scheveningen ligt op steenworp afstand en ook in de Scheveningse Bosjes kunt u heerlijk wandelen. De levendigheid vindt u ook terug in verschillende (food)festivals die er worden georganiseerd, zoals De Parade, TREK en DORST.

Statig karakter

De wijk bestaat uit veel historische woningen van begin vorige eeuw die ruim opgezet zijn en een statig karakter hebben. Het Geuzen en -Statenkwartier bestaat voor bijna de helft uit beneden- en bovenwoningen en voor ongeveer een kwart uit eengezinswoningen en herenhuizen. De wijk wordt gekenmerkt door de brede lanen met daartussen mooie pleinen en gezellige straten. Een geweldige locatie om te wonen en werken!