Huis taxeren

Waarom een huis taxeren?

Voor het regelen van uw hypotheek heeft u een taxatierapport nodig van een onafhankelijke makelaar. SCOOP makelaardij stelt, binnen een redelijke termijn, een rapport voor u op, dat gevalideerd (gecontroleerd) wordt door een erkend instituut, het NWWI.

SCOOP makelaardij taxeert ook ten behoeve van erfenissen, boedelscheidingen, het oversluiten van een hypotheek, etc. De doelstelling is: binnen 5 dagen na opname van de woning een volledig, objectief en gevalideerd taxatierapport aanleveren dat zowel door iedere geldverstrekkende instantie, als door de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) geaccepteerd wordt.

SCOOP makelaardij taxeert in: Den Haag, Wassenaar, Voorburg, Delft, Rijswijk, Westland, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg, Katwijk.

Diensten

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Verkoop

Een goede prijs binnen een redelijke termijn met een totale ontzorging. Dat is wat u van SCOOP makelaardij mag verwachten

Lees meer

Taxatie

Voor het regelen van uw hypotheek voor uw nieuwe woning heeft u een taxatierapport nodig van een onafhankelijke makelaar.

Lees meer

Gratis waardebepaling

Benieuwd wat uw huis waard is? Bij SCOOP makelaardij kunt u een gratis waardebepaling van uw woning aanvragen.

Lees meer

Stappenplan

Voor het bepalen van de marktwaarde van een woning heeft u een taxatierapport nodig van een onafhankelijke taxateur. Onderstaand een overzicht van de stappen welke ondernomen moeten worden om tot een gevalideerd rapport te komen.

Na het maken van de afspraak kom ik bij u langs om de woning op te nemen. U krijgt uitleg over de procedure en vervolgens ga ik de woning van binnen en buiten bekijken.

Tijdens de opname meet ik de oppervlakten van alle verdiepingen om de m² woonoppervlakte van de woning te bepalen.

Van alle ruimten moeten er foto’s gemaakt worden. De bank wil een visuele indruk krijgen van de staat van onderhoud van de woning.

Zodra ik de woning gezien heb en alle documenten heb bekeken, ga ik de marktwaarde bepalen. Dat doe ik o.a. door het bekijken van vergelijkbare referentieobjecten. Dit zijn vergelijkbare woningen die onlangs verkocht zijn. Ook bekijk ik de woningen die nu te koop staan.

De referentieobjecten zijn woningen die goed vergelijkbaar zijn met uw woning die onlangs verkocht zijn. Aan het taxatierapport moeten 3 referentieobjecten toegevoegd worden.

Aan de hand van de metingen tijdens het bekijken van uw woning wordt er een meetrapport opgesteld waarin o.a. de m2 woonoppervlakte in vermeld staat. De woning moet gemeten worden op basis van de NEN 2580 norm.

Onderdeel van het onderzoek is het bekijken of er een vorm van bodemverontreiniging is en hiervan melding maken in het taxatierapport.

Tijdens het bezichtigen van uw woning is het opnemen van de bouwkundige staat een belangrijk onderdeel van het taxatierapport. De staat van onderhoud bepaalt voor een belangrijk deel de waarde van uw woning. Dus alle elementen worden beoordeeld zowel inwendig als uitwendig: houtwerk, schilderwerk, gevels, vloeren, goten, daken, installaties, etc. etc. Vervolgens wordt hiervan een bouwkundige opnamestaat gemaakt.

In het bestemmingsplan staat vermeld hoe het object gebruikt mag worden. Ook de bestemming van een object kan namelijk van invloed zijn op de waarde.

Zodra het rapport af is moet ik het indienen bij het NWWI het Nederlands Woning Waarde Instituut. Deze organisatie beoordeeld of het rapport aan alle gestelde eisen voldoet.

Zodra het NWWI van mening is dat er aanpassingen aan het rapport gedaan moeten worden, krijg ik verbetervoorstellen. Nadat deze zijn uitgevoerd moet het rapport opnieuw ingediend worden.

Zodra het rapport goedgekeurd (gevalideerd) en ondertekend is, stuur ik u het rapport en de nota. Vervolgens kunt u dit rapport gebruiken voor bijvoorbeeld uw hypotheek of oversluiting.