Nieuws

SCOOP makelaardij bestaat 3 jaar!

SCOOP makelaardij bestaat 3 jaar.

Scoop makelaardij bestaat 3 jaar!

De start

Op 1 november 2018 om 9 uur in de ochtend was het zover, SCOOP makelaardij ging van start. Na een voorbereiding van enkele maanden was het moment daar dat ik aan mijn langgekoesterde droom begon: mijn eigen makelaarskantoor.

Ik zeg wel eens gekscherend dat ik na 35 jaar oefenen het tijd vond om het maar eens zelf te gaan proberen. Dit als reactie op het bijna ongeloof van mensen die zich afvroegen waarom ik een perfecte positie bij mijn vorige werkgever, als partner en senior makelaar, opgaf om voor mijzelf te beginnen.

Wel of niet….

In 1984 ben ik in de makelaardij begonnen en heb in de loop der tijd een mooie carrière gemaakt. Maar al die tijd speelde in mijn achterhoofd: “Wat als ik eens voor mijzelf zou beginnen, hoe zou dat zijn?” Toch was er steeds een reden om het niet te doen. Zelf ben ik 5 keer verhuisd en bij het kopen van een nieuw huis is het niet handig om zo’n stap te maken, of bij de geboorte van de kinderen, of bij het uitbreken van de woningcrisis in 2008. Overigens stond ik toen echt klaar om een eigen kantoor te beginnen. Gelukkig had mijn vrouw “er geen goed gevoel over”. Twee maanden later stortte de markt in.

Begin 2018 stonden de tekenen goed: de woningmarkt was uit het dal gekropen, de kinderen waren het huis uit ;-), onze hypotheek was voor de helft afgelost. En ik kreeg hulp van een goede vriendin die al jaren makelt in Den Haag. Zij heeft mij het laatste duwtje gegeven en natuurlijk het goede gevoel van mijn vrouw. En de rest is geschiedenis.

En nu?

Nu (1 november 2021) ben ik 3 jaar verder. De tijd is omgevlogen. In de afgelopen tijd heb ik veel contacten opgedaan en heb een aantal mooie opdrachtgevers, die mij voorzien van taxatieopdrachten. Ook heb ik voor nieuwe en oude relaties woningen mogen verkopen en aankopen. Kortom ik heb het bijzonder naar mijn zin en geen moment spijt van deze stap.

Maar waar ik het meest blij mee ben is het gevoel van vrijheid. Ik bepaal mijn eigen agenda en werk wanneer ik dat wil. Hierdoor kan ik tijd inplannen voor mijn gezin en van mijn hobby (varen) genieten wanneer ik dat wil. Kortom: Best of both worlds!

Tenslotte wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen de afgelopen 3 jaar en hoop mijn oude en nieuwe relaties nog lang van dienst te mogen zijn.