Huis verkopen

Huis verkopen

SCOOP makelaardij is gespecialiseerd in het verkopen van uw woning in Den Haag, Leiden en de Bollenstreek. Ik leg u graag uit hoe de verkoop van uw woning bij SCOOP makelaardij in zijn werk gaat.

Diensten

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Verkoop

Een goede prijs binnen een redelijke termijn met een totale ontzorging. Dat is wat u van SCOOP makelaardij mag verwachten

Lees meer

Taxatie

Voor het regelen van uw hypotheek heeft u een taxatierapport nodig van een onafhankelijke makelaar. SCOOP makelaardij stelt, binnen een redelijke termijn, een rapport voor u op, dat gevalideerd (gecontroleerd) wordt door een erkend instituut, het NWWI.

Lees meer

Gratis waardebepaling

Benieuwd wat uw huis waard is? Bij Scoop Makelaardij kunt u een gratis Woningwaarderapport aanvragen.

Lees meer

Stappenplan

Voor de verkoop van uw woning heeft SCOOP makelaardij een uitgekiend stappenplan gemaakt om tot de beste verkoopopbrengst te komen.

In een vrijblijvend gesprek informeer ik u over de waarde van uw woning, de tips en trucs om de woning nog beter te presenteren en het promotieplan.

U heeft maar één keer de kans om een eerste indruk te maken en dat is mijn motto bij het in verkoop zetten van uw woning. Daarom werken wij met een professionele fotograaf om uw huis zo optimaal mogelijk te presenteren. Naast goede foto’s zijn een aantrekkelijke tekst en overzichtelijke plattegronden een vereiste voor het beste resultaat. In overleg met u bepalen wij, nadat u het promotiemateriaal goedgekeurd heeft, welke verkoopstrategie we gaan volgen. Dat kunnen bijvoorbeeld kijkdagen zijn of een verkoop bij inschrijving, maar ook het één op één bezichtigen is een mogelijkheid.

Het bezichtigen van uw woning is meer dan “het laten zien van de woning”. Het is het eerste contactmoment met de makelaar en de woning. De ervaring leert dat een huis binnen de eerste 10 seconden “gekocht” wordt. Aan mij de taak om dit te ontdekken en dat koopgevoel aan te wakkeren. Door relevante informatie over de woning te geven, maar ook vooral door kijkers de ruimte en rust te geven om het huis goed op hen in te laten werken. Door samen het huis te bezichtigen met vermelding van alle highlights om vervolgens de kijkers zelf op ontdekkingstocht te laten gaan. Om tenslotte op de bank of aan tafel alles te evalueren. Uiteraard behoort een 2e bezichtiging tot de mogelijkheden. Na de bezichtiging brengen wij u op de hoogte van het resultaat. En na een paar dagen benaderen wij de kijker nog een keer om te informeren of er nog belangstelling is.

Het is fijn als er uit de bezichtiging een bod komt. Maar hoe dan verder? Ik ben van mening dat als iemand een bod doet op uw woning hij of zij uw huis wil kopen. Aan mij de taak om voor u de optimale prijs te realiseren. Het onderhandelingstraject zie ik dan ook als een schaakspel. Door mijn jarenlange ervaring weet ik wat de stappen van een koper zijn. En daar moeten we op inspelen. Als er meerdere biedingen komen, vraagt dit weer een andere benadering. Dit alles gaat in overleg met u.

Nadat er overeenstemming is over de koopsom, de oplevering en andere condities maken wij de koopakte. Alle partijen krijgen een concept en na goedkeuring zorgen wij voor de ondertekening van de akte. Deze wordt naar de notaris verzonden samen met onze courtagenota. Vóór de overdracht zorgen wij voor de inspectie van de woning, waarna de overdracht kan plaatsvinden. Op dat moment wordt onze nota verrekend. Op dat moment zit ons werk erop en hopen dat alles naar tevredenheid verlopen is.